Прем'єр каже, що середня зарплата у 10 тисяч цього року – реальна

Прем'єр каже, що середня зарплата у 10 тисяч цього року – реальна

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що цього року реально досягти середньої зарплати у 10 тис. гривень, що сприятиме поверненню з-за кордону трудових мігрантів.

Про це він заявив на обговоренні звіту уряду за 2017 рік з регіональними ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цьому році ми підвищили мінімальну заробітну плату з 1 січня на 523 гривні. Будемо йти далі. Я вважаю, що середня заробітна плата в країні при цих умовах має дорівнювати не менше 10 тис. гривень. Я думаю, що в цьому році такого показника ми зможемо досягти. Тоді люди будуть повертатися ( з-за кордону)", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що трудова міграція є по всіх країнах, і це природний процес. У цьому контексті він навів як приклад, що українці їдуть працювати у Польщу, а поляки - у Велику Британію, і "якщо в Лондоні вийдеш, англійської не знаєш, а польську розумієш, проблем не буде ніяких".

Читайте також: Гройсман вважає, що Україна через піар втратила 10 років

"Але, вибачте, а чи не перетримали українців на мінімальній зарплаті в 1450 (гривень) плюс 1450 ще в конверті? Потім ці люди не заплатили жодної копійки у Пенсійний фонд і при виході на пенсію матимуть оту мізерну пенсію, яку ми маємо побороти сьогодні", - констатував Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-