Страйк у медуніверситеті: організатори задля “масовості” закриють гуртожиток

Страйк у медуніверситеті: організатори задля “масовості” закриють гуртожиток

Скрін
Укрінформ
Страйк-комітет Національного медуніверситету ім.О.Богомольця оголосив про наміри провести ходу від студмістечка до Міністерства охорони здоров'я у понеділок ввечері, а для забезпечення масовості гуртожиток буде зачинений з 16-00 до 23-00.

Про це повідомляється на сторінці страйк-комітету у Facebook.

"Повідомляємо, що сьогодні вночі планується незаконне звільнення Катерини Амосової. У зв'язку з цим страйковий комітет прийняв рішення про мирну ходу від студмістечка до Міністерства охорони здоров'я! Хода розпочнеться о 20-00 і триватиме дві години. Назад студентів відвезуть автобуси! За маршрутом будуть пункти обігріву", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що для забезпечення масовості гуртожиток буде зачинений з 16-00 до 23-00 понеділка.

Як повідомляв Укрінформ, наразі страйк, згідно з оголошенням у мережі Facebook, проходить біля фізико-хімічного факультету НМУ ім. Богомольця. На сторінці НМУ ім. Богомольця у Facebook опубліковано заяву страйк-комітету вишу, в якій повідомляється, що студенти та трудовий колектив ВНЗ оголошують безстроковий страйк. Також зачинені двері ректорату вишу. Водночас частина студентів висловила незгоду.

Читайте також: Частина студентів медуніверситету заявляють, що їм "нав'язали" страйк

Міністерство охорони здоров'я 20 лютого відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову на час роботи комісії з розгляду ситуації зі зриву ліцензійного іспиту "Крок" для студентів факультету стоматології. Також на час роботи комісії відсторонена від виконання обов'язків Ірина Булах, директор Центру тестування МОЗ, який мав проводити відповідний іспит.

Зі свого боку, Амосова заявила, що на неї чиниться тиск з боку міністерства, а ліцензійний іспит був зірваний Центром тестування МОЗ, який не подав документи на відповідний тендер із закупівлі послуг з тестування студентів.

Також 20 лютого кілька десятків студентів заблокували вхід до ректорату НМУ ім. Богомольця, через що в.о. ректора вишу Михайло Захараш не зміг потрапити до будівлі та розпочати виконувати свої обов'язки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-