Частина студентів медуніверситету заявляють, що їм

Частина студентів медуніверситету заявляють, що їм "нав'язали" страйк

Укрінформ
Студенти Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця, не згодні з безстроковим страйком, стверджують, що акцію оголошено без урахування думки студентів і викладачів.

Про це на брифінгу сказала студентка 6-го курсу НМУ ім Богомольця Оксана Михайлюк, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми хочемо висловити свою думку з приводу страйку, який відбувається і який, по суті, є саботажем навчального процесу, тому що більшість студентів прийшли сьогодні на пари і побачили закриті корпуси з ланцюгами. Власне, страйк було оголошено без врахування думки колективу - як студентського, так і викладачів. Ми з цим не погоджуємося", - сказала Михайлюк.

Студенти наголосили, що їх турбує те, що гасла, під якими проводиться страйк, наразі не відповідають причині, з якої розпочалися протести.

"Я не вважаю страйк доцільним, оскільки відсторонення Амосової (від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця - ред.) було тимчасовим. Університет повинен дати змогу у всьому розібратися. Якби комісія не виявила ніяких порушень, ректор знову повернувся б до своїх обов'язків", -  сказала студентка Марія Когут.

Студенти наголосили, що їх не питали про те, чи згодні вони з оголошенням страйку. За  словами учасників прес-конференції, зранку 26 лютого вони з однокурсниками прийшли на заняття, але виявилося, що корпуси закриті, викладачів немає на робочих місцях, і ніхто не зміг пояснити, коли поновиться навчання. На їхню думку, цей страйк незаконний, адже, по-перше, ніхто не може змушувати нікого до страйку, а в цьому випадку студентів поставили перед фактом. Крім того, страйк мав би бути оголошений за 7 днів, а не напередодні. По-друге - студенти не розуміють, коли поновиться навчальний процес і яким чином будуть надолужуватися пропущені заняття.  

"Зараз питання стоїть про те, чи зможу я вчитися, здати "Крок". Мене ніхто не питав (про ситуацію з "Крок" - ред.). Університет, адміністрація працюють для того, щоб був навчальний процес. Я хочу отримати те, заради чого сюди прийшла", - наголосила студентка НМУ Олександра Логвіненко.

Водночас її колеги погодилися з припущенням журналістів, що тести "Крок" невисокої якості, але зауважили, що формували їх викладачі медвишів, зокрема НМУ ім. Богомольця.

Аби підтвердити, що вони є студентами НМУ, учасники прес-конференції показали свої студентські квитки. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше на сторінці вишу у соцмережі з'явилося повідомлення про те, що студенти та трудовий колектив Національного медуніверситету імені О.Богомольця оголосили безстроковий страйк. Акція проходить біля фізико-хімічного факультету. Водночас частина студентів висловила незгоду.

Міністерство охорони здоров'я 20 лютого відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову на час роботи комісії з розгляду ситуації зі зриву ліцензійного іспиту "Крок" для студентів факультету стоматології. Також на час роботи комісії відсторонена від виконання обов'язків Ірина Булах - директор Центру тестування МОЗ, який мав проводити відповідний іспит. 

Зі свого боку, Амосова заявила, що на неї чиниться тиск з боку міністерства, а ліцензійний іспит був зірваний Центром тестування МОЗ, який не подав документи на відповідний тендер із закупівлі послуг з тестування студентів. 

Читайте також: Страйк у медуніверситеті: двері ректорату закрутили ланцюгами

20 лютого кількадесят студентів заблокували вхід до ректорату НМУ ім. Богомольця, через що в.о. ректора вишу Михайло Захараш не зміг потрапити до будівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-