Теплохід контрабандистів Sky Moon передадуть допоміжному флоту ВМС України

Теплохід контрабандистів Sky Moon передадуть допоміжному флоту ВМС України

Укрінформ
Конфіскований теплохід контрабандистів Sky Moon поповнить допоміжний флот ВМС України.

Конфіскований судом за порушення законів України теплохід Sky Moon під прапором Танзанії, власником якого була молдовська компанія, поповнить допоміжний флот Військово-морських сил Збройних сил України і буде використовуватися для перевезень техніки, інших матеріальних засобів та підтримки військових операцій. Про це розповів журналістам заступник військового прокурора Південного регіону України Роман Мрочко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Затриманий українськими прикордонниками теплохід Sky Moon, який неодноразово заходив, попри заборону, у порти анексованого Криму, конфіскований рішенням суду в дохід Української держави разом з вантажем на борту і буде переданий ВМС України у вигляді допоміжної транспортної одиниці", - зазначив прокурор Мрочко.

 За його словами, при арешті судна в порту Рені на борту судна знаходились 3 тисячі тонн технічної соди, яку буде продано.

 Капітана Sky Moon, який є лівійцем за походженням, суд оштрафував за контрабанду на 18,5 мільйонів гривень. Вісім членів екіпажу судна - сирійців за походженням - теж визнано винними у контрабанді, порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та службовому підробленні. Всім членам екіпажу Sky Moon заборонений в'їзд на територію України терміном на три роки.

Читайте також: Морська блокада Криму: кого не покарала Україна, того «карають» небеса

Як відомо, 27 грудня 2016 року було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі рапорта військового прокурора щодо пропозиції засновника молдовської компанії NTA Invest Group S.R.O. Сергія Неруха надати неправомірну вигоду у вигляді 75 тисяч доларів за зняття арешту з судна Sky Moon та вантажу на його борту - 3 тисяч тонн соди виробництва Кримського содового заводу, який перевозився на територію Республіки Молдови.

У момент передачі хабара в одному з київських кафе Неруха було заарештовано за скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України і піддано допиту слідчим Генінспекції ГПУ. 

 Довжина теплохода Sky Moon - 82 метри, ширина - 13 метрів, осадка 5,6 метра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-