Укравтодор хоче збільшити штрафи за перевищення швидкості

Укравтодор хоче збільшити штрафи за перевищення швидкості

Укрінформ
В.о. голови Державного агентства автомобільних доріг Славомір Новак виступає за збільшення суми штрафів за перевищення швидкості на дорогах, а також за збільшення штату поліції.

Про це керівник Укравтодору сказав у коментарі журналістам в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми можемо зареєструвати обмеження в 40, 50, 60 км/год, але якщо хтось не буде штрафувати за перевищення швидкості, то закон не буде працювати. Це первинне завдання - збільшення штату поліції та збільшення штрафів", - заявив Новак.

За його словами, для вирішення проблеми перевищення швидкості та зниження рівня смертності на дорогах необхідно побудувати автоматичну систему контролю швидкості та змінити закон про фотофіксацію.

"Тільки так ми будемо мати реальний результат щодо порушення швидкісного режиму та скорочення смертності. Але я розумію, що це непопулярна думка, особливо серед водіїв", - зазначив очільник Укравтодору.

Новак наголосив, що рішення про збільшення граничної швидкості на дорогах - в першу чергу питання поліції, комунальних влад або власника дороги.

Читайте також: За рік перевізники пасажирів спричинили майже 1,5 тисячі ДТП

"Вони повинні вирішити питання щодо швидкості. Якщо є можливість і дорога на два-три-чотири смуги - то, звичайно, можна збільшити швидкість на такій дорозі. Ми запропонували основну загальну умову по дорогах в населених пунктах - із 60 км/год знизили до 50 км/год. В інших країнах ЄС, наприклад, ідуть переговори на предмет зниження ще з 50 км/год до 30 км/год у спеціальних зонах, в центрах міст", - заявив Новак.

Як повідомлялося, з 1 січня 2018 року в Україні вступили в силу зміни правил дорожнього руху, згідно з якими максимально допустима швидкість руху в населених пунктах становить 50 км/год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-