СБУ з'ясовує, як Шепелев перетнув кордон і потрапив в Україну

СБУ з'ясовує, як Шепелев перетнув кордон і потрапив в Україну

Укрінформ
Слідство з'ясовує, у який спосіб колишній народний депутат Олександр Шепелев опинився на території України.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив заступник глави СБУ Віктор Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Спосіб перетину державного кордону громадянином Шепелевим зараз є предметом вивчення кримінального провадження. На рахунок того, що він письмово звертався до керівництва держави чи до нашої спецслужби (щодо співробітництва з правоохоронцями — ред.), то я не бачив жодного документу ні в грудні минулого року, ні пізніше”, - сказав Кононенко.

Читайте також: Шепелева привезли до суду у касці та бронежилеті

Як повідомлялося, екс-депутата Шепелева співробітники СБУ затримали 8 лютого під Києвом. Його підозрюють у розкраданні держмайна, співпраці з ФСБ Росії, замаху на вбивство та організації замовного убивства.

Згодом Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Шепелеву у вигляді тримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

Вперше Шепелев був оголошений у розшук у січні 2013 року за підозрою в причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму більше 220 мільйонів гривень.

Окрім того, екс-депутат фігурував у справах щодо вбивства глави наглядової ради "АвтоКразБанку" Сергія Кириченка у січні 2003 року та щодо замаху на життя колишнього акціонера "Родовіда" Сергія Дядечка.

Шепелев утік до Угорщини, яка в березні 2014 року видала його Україні. Однак на Батьківщині екс-депутат надовго не затримався. В липні того ж року Шепелев втік з-під арешту в лікарні разом з конвоїром до Росії.

У березні 2015 року Шепелев був затриманий російськими правоохоронцями, а суд дозволив екстрадувати його в Україну. Втім, екстрадиція так і не відбулася, а в серпні 2016 року він був звільнений з російського СІЗО.

Тоді ж стало відомо, що Головна військова прокуратура України відкрила проти екс-депутата справу про державну зраду, оскільки запідозрила його в переході на службу до ФСБ Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-