На квартирному обліку перебуває більше 15 тисяч ветеранів АТО

На квартирному обліку перебуває більше 15 тисяч ветеранів АТО

Укрінформ
Понад 15 тисяч учасників антитерористичної операції перебувають на квартирному обліку в органах місцевого самоврядування.

Про це під час звіту в Укрінформі про роботу у 2017 році Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО сказав перший заступник голови Держслужби Ігор Мальцев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Служба здійснює моніторинг за кількістю ветеранів війни з числа учасників АТО, які перебувають на квартирному обліку в органах місцевого самоврядування на першочергове отримання житла. Наразі таких осіб 15 086", - сказав Мальцев.

Він зазначив, що відповідно до закону про державний бюджет 2018 року розширено категорію ветеранів війни, яким надається компенсація для придбання житла.

"А саме особам з інвалідністю внаслідок війни 1-2 групи та членам сімей загиблих при проведенні АТО передбачені видатки у розмірі 329 ,8 млн грн. Особам з інвалідністю внаслідок війни 1-2 групи та членам сімей загиблих при участі у бойових діях на території інших держав передбачено видатки у розмірі 200 млн грн. Особам з інвалідністю внаслідок війни 3 групи та учасникам бойових дій при участі в АТО з числа внутрішньо переміщених осіб передбачено видатки в розмірі 25 млн грн", - поінформував Мальцев.

Читайте також: Реєстр АТОшників доповнять даними про сім’ї та нагальні потреби

Також Мальцев наголосив, що  у 2017 році було змінено механізм забезпечення житлом ветеранів війни - замість жилого приміщення надається субвенція у вигляді грошової компенсації на придбання житла на всій території України за вибором учасника АТО. Розпорядником коштів виступає Міністерство соцполітики.

Мальцев також поінформував, що за результатами роботи у 2017 році Міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій та виплати одноразової компенсації у разі загибелі або інвалідності волонтера і деяких інших категорій осіб, було прийнято рішення про надання статусу УБД 22 652 особам. Також прийнято рішення про виплату 89 інвалідам та 80 сім'ям загиблих учасників АТО одноразової грошової допомоги на загальну суму 73,4 млн грн.

Також торік було виплачено 6,5 млн грн одноразової грошової допомоги двом волонтерам, які отримали інвалідність через бойові дії в АТО, та 10 сім'ям загиблих волонтерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-