Реєстр АТОшників доповнять даними про сім’ї та нагальні потреби

Реєстр АТОшників доповнять даними про сім’ї та нагальні потреби

Укрінформ
В Єдиному реєстрі учасників АТО внесені дані про 326 060 осіб, у подальшому його доповнять даними про членів сімей загиблих військових та їхні потреби.

Про це під час звіту в Укрінформі про роботу у 2017 році Держслужби у справах ветеранів війни та учасників АТО сказав перший заступник голови Держслужби Ігор Мальцев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В службі створений та функціонує Єдиний реєстр учасників АТО. Наразі до нього внесені дані про понад 320 тисяч осіб. У 2017 році службою розроблено низку нормативно-правових актів, які впроваджують заходи щодо розширення даних реєстру. В 2018 році інформаційна база реєстру буде розширена шляхом додання даних про осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих учасників війни, а також внесення інформації про потребу у забезпеченні житлом, земельними ділянками, технічними засобами реабілітації, санаторно-курортним лікуванням, психологічною реабілітацією, соціальною та професійною адаптацією», - сказав Мальцев.

Він зазначив, що на даний момент реєстр уже дозволяє централізовано регулювати потоки інформації відповідно до вимог різних нормативно-правових актів та запитів: від АП до ВР, Кабінету міністрів, судової системи тощо.

Читайте також: Кожен п'ятий першокурсник Національної академії сухопутних військ України - АТОшник

"Головне - це можливість учасникам АТО реалізувати пільги, які їм надаються за законом, завдяки інформації з реєстру", - наголосив Мальцев.

Крім того, за словами Мальцева, ще одним напрямом діяльності Служби буде організація роботи щодо вирішення соціальних питань учасників боротьби за незалежність України.

Держслужба у справах ветеранів та учасників АТО розпочала свою роботу наприкінці 2014 року, на сьогодні в ній працює 115 співробітників. Основними напрямками діяльності Служби є створення та супроводження реєстру учасників АТО, організація та координація роботи щодо забезпечення учасників АТО протезуванням та іншими засобами реабілітації, житлом тощо; організація санаторно-курортного лікування, соціальної та професійної адаптації, психологічної реабілітації учасників АТО, взаємодія з громадськими об'єднаннями ветеранів війни та учаників АТО, надання їм фінансової підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-