САП просить суд відсторонити Труханова

САП просить суд відсторонити Труханова

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Солом'янського райсуду клопотання про відсторонення Геннадія Труханова з посади мера Одеси, а також Павла Вугельмана - з посади заступника мера на період розслідування кримінальної справи.

Як повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар суду Яна Квітченко, відповідне клопотання надійшло 19 лютого.

"До Солом'янського райсуду надійшло клопотання від САП про відсторонення Труханова і Вугельмана", - сказала вона.

Квітченко також зазначила, що автоматизована система авторозподілу справ іще не визначила суддю, який розглядатиме дане клопотання.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту "Бориспіль" Геннадія Труханова і його заступника Павла Вугельмана, яких підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

15 лютого Солом'янський районний суд відпустив Труханова на поруки народного депутата Дмитра Голубова. САП просила суд взяти мера Одеси під варту з альтернативою 50 млн грн застави.

Читайте також: Відпущеного на поруки Труханова у міськраді зустріли вигуками “У відставку!”

13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП повідомили про підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі і чинному меру, ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси - у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Під час засідання Солом'янського райсуду 15 лютого поточного року Труханову та Вугельману судді обрали запобіжні заходи у вигляді особистої поруки народних депутатів.

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-