Загиблих українських героїв вшанували у Вашингтоні

Загиблих українських героїв вшанували у Вашингтоні

Фото
Укрінформ
Сотні людей з українськими прапорами, квітами й запаленими свічками зібралися в неділю в центрі Вашингтона, щоби вшанувати пам'ять "Небесної сотні", а також тисяч українців, які загинули в боротьбі проти російської агресії.

Пам'ятна церемонія відбулася в одному з найбільш людних місць американської столиці - Меморіалу Лінкольна, передає власний кореспондент Укрінформу.

Учасники акції розгорнули величезний жовто-блакитний стяг на сходинках до меморіалу та виклали український тризуб із запалених свічок. Церемонія розпочалася з композиції "Плине кача" й молитви за українців з "Небесної сотні", а також загиблих у боях на сході країни, які віддали життя заради майбутнього України.

Загиблих українських героїв вшанували у Вашингтоні

"Якщо би не ці люди, які загинули тоді (під час Революції Гідності – ред.), історія повернулась би в іншому напрямі. І я можу сказати, що якби під тиском наших партнерів, у тому числі дружніх, ми тоді пішли на компроміс, то це обернулося би драмою", - зауважив під час церемонії посол України в США Валерій Чалий.

Він підкреслив, що герої Небесної сотні загинули, але ці люди "відкрили Україні зовсім інший шлях".

Водночас, український дипломат наголосив, що хоча з початку трагічних подій в Україні й минуло чотири роки, зараз, на жаль, "виклики й загрози, які стоять не тільки перед Україною, але й перед всіма нашими друзями й партнерами, залишаються". Тому боротьба продовжується, підкреслив Чалий.

Читайте також: Загиблих на Майдані вшанували молитвою у Михайлівському соборі

Тетяна Алдаве, активіст благодійної організації "United Help Ukraine", яка разом з Посольством України виступила співорганізатором події, зауважила в коментарі Укрінформу, що пам'ятна церемонія проводиться в Вашингтоні щороку. "Ми проводили спочатку цей захід у Посольстві, але вже вдруге він відбувається біля Меморіалу Лінкольна. Щоразу сюди приходить кілька сотень людей, приносять із собою свічки, квіти", - зауважила Тетяна Алдаве.

Ініціаторами церемонії пам'яті в Вашингтоні крім Посольства України в США й організації "United Help Ukraine", виступили також Фундація США-Україна, організації Razom for Ukraine, US Ukrainian Activists, представники Української громади в Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-