Президент вручив орден Героїв Небесної Сотні доньці художника Тараса Більчука

Президент вручив орден Героїв Небесної Сотні доньці художника Тараса Більчука

Укрінформ
Президент Петро Порошенко відзначив орденом Героїв Небесної Сотні громадського активіста, учасника Революції гідності Тараса Більчука посмертно.

Він передав нагороду доньці активіста Наталії під час відкриття виставки «Переведи мене через Майдан», присвяченої учасникам Революції гідності - творчим особистостям, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент зауважив, що організація сьогоднішньої мистецької події є ініціативою та заслугою побратимів і рідних активного учасника Революції гідності, а також студентської Революції на граніті художника Тараса Більчука.

«Тарас, на жаль, пішов від нас минулого року. Світлину цього зрілого чоловіка з розбитою і скривавленою головою в оточенні силовиків бачив кожен, хто цікавився подіями 2014 року - як в Україні, так і за її межами», - зазначив Порошенко.

Читайте також: У справах Майдану вже ухвалили 43 обвинувальні вироки - Луценко

За його словами, Більчук був надзвичайно світлою людиною. Його картини про Україну розійшлися світом - роботи Більчука побачили в США, Канаді, Японії, Франції, Парагваї, Швеції, Польщі, Англії.

Донька активіста Наталія Більчук подякувала за відзнаку батькові. «Коли мій тато творив, то він це робив від душі. Деякі з робіт були як реліквія української історії, інші - створені тим вогнем і любов’ю, яку він відчував до України», - сказала вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-