Стало відомо, чиї люди вчора вдерлися до

Стало відомо, чиї люди вчора вдерлися до "Гуліверу"

Ексклюзив
Укрінформ
Охорона власника БЦ "Гулівер" Віктора Поліщука 15 лютого вигнала представників компанії-управителя 31-33 поверхів, арештованих судом у справі стосовно екс-міністра Олександра Клименка.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу слідчий з особливо важливих справ Головної військової прокуратури Віталій Опанасенко.

"Вся проблема у Поліщуку - власнику "Гулівера". Це його охоронці вигнали представників компанії-управителя", - сказав він.

Слідчий розповів, що планує викликати Поліщука для надання пояснень щодо його протидії двом державним органам - Головній військовій прокуратурі і Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА), одержаними від корупційних та інших злочинів.

"Військова прокуратура виконала свою функцію і передала на зберігання АРМА речові докази у справі Клименка.  У мене є до нього (Поліщука - ред.) запитання: з якого приводу він нам заважає і чому посилає до компанії-управителя своїх людей", - зазначив Опанасенко.

Він також пообіцяв, що прокуратура відреагує на дії Поліщука "в рамках чинного законодавства".

Читайте також: До "Гулівера" вдерлися десятки невідомих у камуфляжі - АРМА

Як повідомлялося, 15 лютого поточного року АРМА на своїй сторінці у Facebook оприлюднило інформацію, що до офісів БЦ "Гулівер" вдерлися десятки невідомих осіб у камуфляжі і вивели на вулицю представників компанії-управителя.

За даними агентства, штурмувати офіси прийшли близько 20 невідомих, до яких пізніше приєдналися ще зо три десятки молодиків.

У зв’язку зі зверненням компанії-управителя, якій було передано в управління офісні приміщення в БЦ "Гулівер", про застосування сили невідомими особами, АРМА направило відповідне звернення до Генеральної прокуратури України та Національної поліції України про вчинення кримінальних правопорушень, за які передбачена відповідальність згідно зі статтею 382 Кримінального Кодексу України "Невиконання судового рішення".

У Нацагентстві заявляють, що вже тиждень власник активів (ТОВ "Юнісон Груп") і численні озброєні невідомі особи в камуфляжі чинять перешкоди управлінню активами в "Гулівері", завдають постійної руйнації, численних пошкоджень як приміщенню активів, так і рухомому майну, що в ньому знаходиться, а також погрожують постійно як працівникам АРМА, так і співробітникам управителя активами і його охоронної фірми.

У цьому зв’язку Нацагентство звернулося до  Головної військової прокуратури невідкладно вжити всіх необхідних заходів, спрямованих на допомогу у наведенні порядку в приміщеннях активів (на 31, 32, 33 поверхах) БЦ "Гулівер" і забезпечення належного виконання вимог ухвали Печерського районного суду Києва.

Раніше Укрінформу у відповідь на запит в АРМА повідомили, що три поверхи у БЦ "Гулівер" були їм передані в управління ухвалою Печерського райсуду від 28 вересня 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-