Вінницький музей отримав гроші з бюджету на ребальзамацію Пирогова

Вінницький музей отримав гроші з бюджету на ребальзамацію Пирогова

Укрінформ
На рахунок Національного музею-садиби М.І. Пирогова надійшли кошти з держбюджету на ребальзамація тіла видатного науковця.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

"Кошти державного бюджету на проведення ребальзамації тіла Миколи Івановича Пирогова – уже на рахунках Національного музею-садиби М.І. Пирогова. Як я і казав нещодавно у спілкуванні із журналістами, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман також був вкрай схвильований всією тією історією і запевнив, що особисто втрутиться в ситуацію та підтримає музей. І ось бачимо результат... Я щиро радий, що маємо позитивний фінал цієї історії", - написав Моргунов.

Вінницька обласна та міська влада раніше заявляла про готовність прийняти Національний музей-садибу М.І. Пирогова у комунальну власність і розвивати його як серйозний туристичний об’єкт.

Читайте також: Ребальзамація Пирогова: вінницькі науковці обійдуться без Москви

Як повідомляло агентство, 31 січня в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Facebook

 ініціювала опитування стосовно доцільності виділення коштів на чергову ребальзамацію тіла Миколи Пирогова, яке зберігається в Миколаївській церкві – усипальниці в с. Пирогово (входить до складу музею) вже понад 135 років. Комісія Національного музею-садиби М. І. Пирогова звернулася до уряду з проханням надати дозвіл на ребальзамування тіла вченого і виділити на ці потреби 199 тис. 34 грн. На думку Супрун, ці кошти можна було б витратити на придбання ліків для онкохворих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-