Суд продовжив термін тримання Муравицького під вартою

Суд продовжив термін тримання Муравицького під вартою

Укрінформ
Корольовський районний суд Житомира у четвер, 15 лютого, продовжив до 15 квітня термін тримання під вартою журналіста Василя Муравицького, якого підозрюють у державній зраді.

Про це йдеться в ухвалі суду, яку на засіданні зачитала суддя Ніна Янчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд відмовляє в задоволенні клопотання сторони захисту про заміну запобіжного заходу Муравицькому тримання під вартою на домашній арешт та продовжує йому строк тримання під вартою до 15 квітня 2018 року. Ухвала оскарженню не підлягає», - повідомила Янчук.

Читайте також: Держзрада Януковича: після перерви в суді чекають Порошенка

Адвокат Муравицького Андрій Доманський звернувся із клопотанням про заміну своєму підзахисному запобіжного заходу із тримання під вартою на домашній арешт. Натомість прокурор Вадим Левченко відхилив клопотання сторони захисту.

На цьому засіданні Муравицькому оголосили обвинувальний акт. Чинним законодавством йому передбачене покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Наступні засідання суду у справі Муравицького заплановані на 13 березня, 29 березня або 26 квітня.

Нагадаємо: Муравицького звинувачують в "психологічному маніпулюванні громадською свідомістю" через його публікації в Інтернеті та збір коштів на користь терористів "ДНР" і "ЛНР". В СБУ його називають прокремлівським журналістом-блогером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-