ГПУ завершила слідство у справі суддів, які намагалися підкупити Холодницького

ГПУ завершила слідство у справі суддів, які намагалися підкупити Холодницького

Укрінформ
Генеральна прокуратура завершила розслідування кримінального провадження стосовно суддів Кіровського районного суду Дніпра, які намагалися дати хабар керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. 

Про це повідомляє сайт ГПУ.

"Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою суддів Кіровського районного суду міста Дніпра, які у вересні 2017 року намагалися надати керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому неправомірну вигоду за вирішення ним питання щодо закриття кримінального провадження", - йдеться у повідомленні.

Генеральна прокуратура письмово повідомила підозрюваних та їх захисників у кримінальному провадженні про завершення досудового розслідування та надала доступ до матеріалів справи, якими володіє сторона обвинувачення. Обом суддям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Також за результатами відкриття прокурором матеріалів досудового розслідування підозрюваним та їх захисникам буде вручено обвинувальний акт, який найближчим часом буде направлено на розгляд до суду.

Читайте також: Холодницький сумнівається, що Антикорупційний суд запустять цьогоріч

Як повідомлялося, 21 вересня минулого року працівники Служби безпеки затримали голову Кіровського районного суду міста Дніпра Геннадія Підберезного та суддю цього суду Наталію Овчаренко в кабінеті керівника САП Холодницького після намагання вручити йому частину неправомірної вигоди в сумі 50 тис. доларів за вирішення ним питання про закриття відносно Овчаренко кримінальної справи. Загалом судді пропонували очільнику САП 300 тис. доларів хабара, про що він заздалегідь поінформував правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-