Український хакер продавав базу міжнародної компанії за 3 біткоїни

Український хакер продавав базу міжнародної компанії за 3 біткоїни

Фото, відео
Укрінформ
Кіберполіція викрила 20-річного жителя Чернігова, який через закритий хакерський форум продавав базу даних клієнтів міжнародної компанії, оцінивши її вартість у 3 біткоїни.

Про це інформує прес-служба кіберполіції.

“Працівники Департаменту кіберполіції виявили 20-річного жителя міста Чернігів, який через один із закритих хакерських форумів продавав базу даних клієнтів міжнародної компанії... Для анонімізації своїх злочинних дій хлопець використав оплату цієї операції – криптовалютою, а вартість бази даних оцінив у 3 BTC (біткоїни)”, - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що хакер продавав базу даних міжнародної компанії-перевізника, орієнтованої на поставку товарів зі США у більш як 10 країн світу, зокрема й в Україну. Під час обшуку вдома у хакера поліція виявила на його комп'ютері повну базу даних клієнтів компанії. За попереднім аналізом, у ній міститься персональна інформація щодо 120 тисяч осіб.

Крім того, фігурант також скуповував на скомпрометовані платіжні картки різноманітні товари з інтернет-майданчиків з метою перепродажу.

“У його квартирі поліцейскі вилучили ноутбуки, мобільні телефони та флеш-картки. Також вилучено бокси, за допомогою яких зловмисник проводив пошук уразливостей і хакерські атаки. Крім того, правоохоронці виявили нову комп'ютерну техніку відомих торгових марок, які були придбані на кардерські картки з метою подальшого перепродажу”, - поінформували у кіберполіції.

Читайте також: Немає гіршого для хабарника, ніж взяти біткоїнами - юрист

Кіберполіція спільно з представниками Федерального бюро розслідувань США встановлює суму завданих збитків.

Триває досудове розслідування у межах розпочатого раніше кримінального провадження за ст. 361-2КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-