Справи Майдану: ГПУ оголосила підозри щодо вбивств правоохоронців

Справи Майдану: ГПУ оголосила підозри щодо вбивств правоохоронців

Укрінформ
Генеральна прокуратура повідомила про підозри кільком особам в рамках розслідування кримінального провадження за фактами вбивств та замахів на вбивства працівників правоохоронних органів під час Майдану в 2014 році.

Про це на брифінгу сказав прокурор Департаменту спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Є кримінальне провадження за фактами вбивств та замахів на вбивства працівників правоохоронних органів (під час Майдану - ред.). В межах цього провадження досліджуються, зокрема, обставини протиправного застосування вогнепальної зброї до правоохоронців з боку певних груп осіб. Хочу зазначити, що у цьому кримінальному провадженні повідомлено про підозру певним особам”, - сказав Донський.

У коментарі Укрінформу Донський зазначив, що одному з підозрюваних у цій справі кілька тижнів тому оголосили підозру. При цьому прокурор відмовився уточнити, чи ця особа перебуває в Україні, чи за кордоном.

Читайте також: Розстріл Майдану: ГПУ назвала нюанси у сцецрозслідуванні щодо Януковича

"Кілька тижнів тому одній особі було повідомлено про підозру у вбивстві правоохоронців під час Майдану", - сказав Донський.

Також причетність до вбивства правоохоронців інкримінують і колишнім екс-високопосадовцям, підкреслив прокурор.

"Саме їхні дії щодо організації так званої антитерористичної операції 18 лютого 2014 року призвели до настання смертей правоохоронців. Зокрема, по цьому факту і Януковичу теж повідомлено про підозру", - додав Донський.

Як повідомлялося, 13 міліціонерів загинули від вогнепальних поранень у період з 18 по 20 лютого 2014 року в Києві під час так званої "антитерористичної операції", метою якої було придушення акцій протесту.

Також за допомогою до медиків звернулися 383 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ, з яких 350 були госпіталізовані. 83 правоохоронці отримали вогнепальні поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-