Розстріл Майдану: ГПУ назвала нюанси у сцецрозслідуванні щодо Януковича

Розстріл Майдану: ГПУ назвала нюанси у сцецрозслідуванні щодо Януковича

Укрінформ
Заочне досудове розслідування щодо екс-президента Віктора Януковича, екс-глави СБУ Олександра Якименка та екс-першого заступника глави СБУ Володимира Тоцького у справі про розстріли на Майдані не займе багато часу.

Про це на брифінгу у понеділок заявив прокурор Департаменту спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені важко зорієнтуватися із строками, але я гадаю, що це не займе багато часу. Однак тут є кілька основних нюансів", - сказав Донський, відповідаючи на запитання, коли буде завершено спеціальне досудове розслідування у цій справі.

Він зазначив, що серед тих факторів, які впливають на терміни проведення цього спеціального досудового розслідування, є час, коли буде закінчено судовий розгляд кримінального провадження у справі про державну зраду Януковича, а також активність сторони захисту під час проведення заочного розслідування проти Януковича щодо подій на Майдані.

"В принципі ми вважаємо, що та доказова база, з якою ми зверталися на отримання дозволу на спеціальне розслідування, вона є достатньою і для підтримання державного обвинувачення (в суді - ред.). Але щодо направлення безпосередньо обвинувального акту до суду, слід враховувати те, що ми маємо не зашкодити процесу по державній зраді (Януковича - ред.). Якщо ці провадження будуть об'єднані, то процес по держзраді має відбуватися з самого початку, а це явно не відповідає вимогам кримінального процесуального закону щодо розумності строків судового розгляду", - наголосив прокурор.

За його словами, сторона захисту може також збирати докази, вимагати проведення певних слідчих дій у рамках спеціального досудового розслідування в цій справі, що теж впливає на терміни проведення заочного розслідування щодо Януковича.

Читайте також: Справа Майдану: суд дозволив заочне розслідування щодо Януковича

"Тобто, ці нюанси, які впливають, важко передбачити, скільки часу вони можуть займати, але ми все зробимо, щоби якомога скоріше це спеціальне досудове розслідування завершити", - резюмував Донський.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський районний суд Києва 7 лютого дав дозвіл на проведення спеціального (заочного) досудового розслідування щодо Януковича, Якименка і Тоцького у справі Майдану щодо організації розстрілів мітингувальників у період 18-20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-