Волонтери з Ізраїлю поділяться з українцями досвідом надання першої допомоги

Волонтери з Ізраїлю поділяться з українцями досвідом надання першої допомоги

Фото
Укрінформ
Волонтерська організація United Hatzalah з Ізраїлю хоче допомогти українцям навчитися рятувати більше людських життів в екстрених випадках.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. 

"Цього тижня зустрічалася з представниками ізраїльської волонтерської організації United Hatzalah. Вона об’єднує близько 4000 медиків, парамедиків та лікарів. Їхня мета - за максимально короткий час дістатися до пацієнта, щоб надати йому першу допомогу. ... В Україні вони хочуть взяти під опіку одну з областей і зробити там таку службу, яка є в Ізраїлі. Волонтери United Hatzalah прагнуть допомогти українським громадам об'єднатися навколо допомоги одне одному. І також навчити місцевих мешканців, які не є медиками, надавати першу допомогу", - написала Супрун.

Вона розповіла, як діють волонтери United Hatzalah: кожен з них, отримавши інформацію про те, що швидка не може потрапити до пацієнта, виїжджають на скутерах, велосипедах, біжать самотужки, щоб до приїзду екстреної бригади допомогти потерпілим.

Читайте також: Японія надасть Україні $300 тисяч на проекти у сфері охорони здоров'я й освіти

"Вони це роблять абсолютно безоплатно, 24 години на добу, 365 днів на рік", - додала Супрун.

За її словами, МОЗ співпрацюватиме з United Hatzalah для створення подібної практики в Україні.

"Долучатимемо також і місцеві громадські організації. Якщо знаєте організації, які вже займаються подібним і їм було б цікаво долучитися - відмічайте їх в коментарях", - написала очільник МОЗ у Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-