СБУ заперечує застосування сили до Шепелева

СБУ заперечує застосування сили до Шепелева

Укрінформ
Служба безпеки України не застосовувала силу під час затримання колишнього народного депутата Олександра Шепелева.

Про це заявила речник СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

"Служба безпеки України діє виключно у рамках чинного законодавства, зокрема під час вчорашнього затримання громадянина Олександра Шепелєва нами не застосовувалась сила", - написала вона.

Гітлянська зазначила, що за заявою Шепелева військова прокуратура порушила кримінальне провадження за ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України, і прокурор визначив підслідність у цьому проваджені за слідчими Служби безпеки України.

Відповідно, наголосила Гітлянська, буде призначена судово-медична експертиза, яка визначить давність нанесення Шепелеву тілесних ушкоджень та їх ступень тяжкості.

"Від себе особисто можу порадити людям, які не можуть почекати завершення експертизи, звернутись до фахівців, які, на моє переконання, навіть по фото скажуть, що синці явно не вчорашні", - додала речник СБУ.

Читайте також: СБУ порушила справу через побиття Шепелева правоохоронцями

Як повідомлялося, екс-депутата Шепелева співробітники СБУ затримали 8 лютого під Києвом. Його підозрюють у розкраданні держмайна, співпраці з ФСБ Росії, замаху на вбивство та організації замовного убивства.

9 лютого суд розпочав засідання з обрання запобіжного заходу Шепелеву. У присутнього на засідання екс-депутата синці під очима та зашита права брова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-