СБУ порушила справу через побиття Шепелева правоохоронцями

СБУ порушила справу через побиття Шепелева правоохоронцями

Укрінформ
У Головному управлінні СБУ у Києві порушили кримінальну справу за фактом побиття колишнього депутата Олександра Шепелева співробітниками правоохоронного органу. 

Про це повідомив журналістам прокурор Руслан Кравченко.

"Мені колеги повідомили, що  ГУ СБУ у місті Києві зареєструвало кримінальну справу за заявою Шепелева про його побиття невідомими співробітниками правоохоронного органу", - сказав Кравченко.

За його словами, Шепелева затримали 8 лютого співробітники СБУ  за дорученням Головної військової прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, в Печерському райсуді почали обирати Шепелеву запобіжний захід.  На обличчі у нього синці, права брова зашита.

Читайте також: Шепелева з синцями на обличчі доставили до суду

Як повідомлялося, Шепелев - банкір, двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів.

У 2012 році МВС порушило щодо Шепелева кримінальну справу за низкою звинувачень, серед яких розкрадання коштів банку "Родовід" в розмірі 340 млн грн та організація замовних убивств. Екс-депутат був оголошений у міжнародний розшук. 

4 липня 2013 року Шепелева та його дружину Галину, якій інкримінувалася розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, було затримано в Будапешті угорською поліцією разом з представниками німецького Інтерполу. 

26 березня 2014 року подружжя екстрадували з Угорщини в Україну. Шевченківський райсуд столиці обрав запобіжний захід для колишнього нардепа у вигляді двох місяців арешту, його дружину суд відпустив під заставу в сумі понад 6 млн грн.

В ніч на 6 липня 2014 року Шепелев втік разом з конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні, в зв'язку з чим його повторно оголосили в міжнародний розшук.

У березні 2015 року російські силовики затримали Шепелева на території Московської області. Згодом у Генпрокуратурі заявляли, що російська сторона відмовила у видачі підозрюваного Шепелева для притягнення до кримінальної відповідальності на території України. 

8 лютого 2018 року Шепелева затримали співробітниками Служби безпеки України. У нього виявили ряд документів, у тому числі посвідчення співробітника так званого "міністерства державної безпеки Донецької народної республіки". Головною військовою прокуратурою здійснюється досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-