Іноземець намагався незаконно ввезти в Україну 50 тисяч доларів

Іноземець намагався незаконно ввезти в Україну 50 тисяч доларів

Укрінформ
В аеропорту Бориспіль під час митного контролю в іноземця виявлено 50 тисяч доларів США, які він намагався незаконно ввезти в Україну через "зелений коридор".

Про це повідомляє Державна фіскальна служба України.

"Валюту у сумі 62 тис. 531 дол. США намагався ввезти на митну територію України з порушенням митних правил іноземний громадянин, який прилетів до України з ОАЕ", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли у ДФС, відповідаючи на запитання щодо наявності в нього готівкових коштів, іноземець відповів, що має приблизно 62 тисяч доларів США. Гроші виявили у ручній поклажі, вони переміщувалась без ознак приховування. Готівку порахували, і виявилося, що сума становить 62 тис. 531 дол. США. За словами пасажира, готівка належить йому особисто.

З виявленої суми йому було пропущено 12,3 тис. доларів США (що становить еквівалент 9969 євро, відповідно до курсу НБУ на 8 лютого). За протоколом про порушення митних правил затримано 50 тис. 231 долар США.

Читайте також: СБУ припинила масштабну контрабанду псевдоефедрину з Європи

Як пояснили у ДФС, своїми діями громадянин порушив встановлений ст. 366 МК України порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-