Справу про викрадення чиновника на Київщині передано до суду

Справу про викрадення чиновника на Київщині передано до суду

Оновлено
Укрінформ
Головне слідче управління Нацполіції закінчило досудове розслідування за фактом викрадення та незаконного позбавлення волі керівника департаменту одного з держпідприємств. Метою зловмисників став викуп.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України

"Нацполіція направила до суду обвинувальний акт стосовно двох членів банди за викрадення посадовця та вимагання 10 мільйонів євро", -  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 18 липня 2016 року до поліції Києва надійшла інформація про збройне викрадення керівника державного підприємства. Поліцейські розпочали пошуки зловмисників та встановлення місцеперебування заручника. У результаті правоохоронці встановили, де знаходиться заручник. Понад вісім місяців його утримували у підземному бункері.

Поліцейські звільнили чоловіка та затримали викрадачів. У зловмисників вилучено 1,2 кг тротилу, п'ять автоматів та пістолетів, дві гранати РГД-5, 8 електродетонаторів та понад 650 набоїв  різного калібру. Вилучені предмети направлені на експертне дослідження.

Як з'ясувалося, учасники банди заздалегідь готувались до викрадення керівника: за рік до цього придбали приватний будинок, який обладнали підземним бункером з автономною комунікацією та кімнатами, та декілька автомобілів, засоби зв'язку разового використання, зброю та вибухівку. 

Читайте також: Посадовець Київської митниці попався на "кришуванні" незаконного імпорту

Зловмисникам інкримінують створення та участь в озброєній банді (ст. 257 Кримінального кодексу України), викрадення людини (ч. 3 ст. 146 КК), вимагання (ч. 4 ст. 189 КК), а також незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК).

На даний час досудове розслідування закінчено, обвинувальний акт щодо підозрюваних скерований до суду. Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, начальника департаменту електропостачання Укрзалізниці Валерія Людмирського викрали 18 липня 2016 року близько 22 години вечора біля його будинку, коли він вигулював собаку. 27 березня 2017 року поліція повідомила про його визволення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-