Екстрадиція судді Чауса: Холодницький каже, що наразі хід за Молдовою

Екстрадиція судді Чауса: Холодницький каже, що наразі хід за Молдовою

Укрінформ
Україна вже надала Молдові всі документи, необхідні для екстрадиції колишнього судді Миколи Чауса, далі - рішення за молдавською стороною.

Про це розповів керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький під час прес-конференції в Укрінформі.

“Чаус: усі необхідні документи щодо екстрадиції нами подані нашим молдавським колегам. Зараз усе залежить лише від молдавської сторони, коли цей підозрюваний буде екстрадований в Україну”, - сказав він.

Холодницький також запевнив, що як тільки Чаус буде в Україні, справа опиниться в суді.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса на отриманні хабара у розмірі 150 тисяч доларів.

6 вересня Верховна Рада дала згоду на затримання судді та його арешт.

Однак, скориставшись суддівським імунітетом, Чаус залишив територію України.

З 16 серпня суддю Чауса оголошено у національний, а з 11 листопада  - у міжнародний розшук.

Читайте також: Ситник каже, що справа Охендовського не "здулася"

Чаус добровільно прийшов до правоохоронних органів Молдови і заявив про те, що він незаконно перетнув українсько-молдавський кордон.

Кишинівський суд 2 березня 2017 року виніс ухвалу про арешт Чауса строком на 15 діб. Пізніше до нього був застосований запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Тоді ж детективи Національного антикорупційного бюро України передали в Генпрокуратуру документи для екстрадиції Чауса з Молдови.

28 листопада 2017 року Вища рада правосуддя звільнила Чауса з посади судді Дніпровського районного суду Києва за прогули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-