Суддю, який переслідував автомайданівців, залишили на

Суддю, який переслідував автомайданівців, залишили на "випробувальному терміні"

Укрінформ
Касаційний адмінсуд у складі Верховного Суду відмовив Олександру Білику в оскарженні рішення ВРП про відмову у внесенні подання Президенту про безстрокове призначення на посаду судді Голосіївського райсуду.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті Вищої ради правосуддя.

"У Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду 1 лютого 2018 року розглянуто справу за позовом Білика Олександра Володимировича до Вищої ради правосуддя про визнання незаконним та скасування рішення «Про відмову у внесенні подання Президентові України про призначення Білика О.В. на посаду судді Голосіївського районного суду міста Києва» від 5 вересня 2017 року № 2620/0/15-17. Постановою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 1 лютого 2018 року у задоволенні позовної заяви Білика О.В. відмовлено", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Без якісних вироків суду боротьба з корупцією не буде ефективною - Прем'єр

У відомстві нагадали, що Вища рада правосуддя рішенням від 5 вересня 2017 року № 2620/0/15-17 відмовила у внесенні подання Президентові про призначення Білика безстроково на посаду судді Голосіївського районного суду міста Києва. Підставою ухвалення такого рішення стали  обставини, що негативно характеризують суддю Білика, вказують на недотримання ним високих стандартів поведінки судді з метою зміцнення довіри громадян у чесність, незалежність, неупередженість та справедливість суду. ВРП дійшла висновку, що такі обставини викликають обгрунтований сумнів щодо відповідності Білика критерію доброчесності та професійної етики та можуть негативно вплинути на суспільну довіру до судової влади.

Білик був призначений суддею Голосіївського райсуду терміном на п'ять років 7 грудня 2010 року. У 2016 році Вища кваліфікаційна комісія суддів рекомендувала обрати його безстроково суддею Голосіївського райсуду Києва.

Водночас проти цього рішення виступили громадські активісти, які повідомили, що суддя Білик позбавив прав керування автомобілем 9 осіб за поїздки до резиденції  "Межигір'я".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-