Національні дружини: Луценко каже, що треба міняти законодавство

Національні дружини: Луценко каже, що треба міняти законодавство

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що так звані національні дружини мають право охороняти правопорядок на вулицях лише разом із правоохоронцями. 

Про це він сказав на брифінгу в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На думку генпрокурора, потрібно вносити зміни до законодавства, відповідно до яких будь-які громадські формування могли б залучатися до патрулювання вулиць або інших охоронних заходів "виключно в нарядах з патрульною поліцію".

Луценко вважає, що воєнізовані чи парамілітарні формування незаконні, якщо вони не є громадськими формуваннями охорони правопорядку.

Читайте також: Князєв просить громадські організації не переборщити з мілітаризацією

"Думаю, було б правильно запрошувати тих, хто відслужив в армії, певний час відпрацював у правоохоронних органах, до народних дружин. Всі решта, хто хоче застосувати силу на користь українській державі, мають знати, що в нас все ще є вакансії у Збройних силах України, Національній гвардії та інших формуваннях, які героїчно захищають Україну", – резюмував Луценко.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що вважає незаконною діяльність громадських організацій у разі застосування ними сили. 

Як повідомлялося, 28 січня у Києві учасники організації "Національні дружини" склали присягу "на вірність і служіння українському народу". Понад 600 учасників організації провели ходу центром міста, що викликало обурення в соцмережах.

Як заявили у партії "Національний корпус", яка організувала церемонію присяги, мета діяльності громадської організації "Національні дружини" – забезпечення порядку в українських містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-