Князєв просить громадські організації не переборщити з мілітаризацією

Князєв просить громадські організації не переборщити з мілітаризацією

Укрінформ
В Україні можуть існувати різні громадянські організації, але жодні з них не мають права на мілітаризацію.

Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє прес-служба МВС.

“Національна поліція - державний озброєний орган, у якого є основне завдання - охорона громадського порядку, захист суспільства в рамках тих повноважень, які прописані в законі «Про Національну поліцію», - сказав Князєв.

Він також додав, що у Нацполіції є преференція на забезпечення правопорядку.

«У забезпеченні правопорядку поліції надають допомогу Національна гвардія, Державна прикордонна служба і Збройні сили в рамках своїх повноважень. Усі інші громадські формування не мають право на мілітаризацію, тому що є чітко визначена норма закону. Вона загальноєвропейська і в кожній державі практично однакова», - зазначив голова Нацполіції.

Читайте також: У «Національних дружинах» пояснили, яким законом керуються

За словами Князєва, “громадські формування, які згідно із законодавством мають право бути зареєстровані належним чином і виконувати відповідні функції, якщо вони не виходять за рамки своїх повноважень, можуть працювати”.

«Якщо ми будемо бачити з боку будь-якого громадського об'єднання порушення законодавства, ми будемо негайно залучати організаторів цих об'єднань до адміністративної або кримінальної відповідальності», - попередив він.

Як повідомлялося, партія "Національний корпус" у неділю, 28 січня, провела захід, на якому склали присягу понад 500 учасників громадської організації "Національні дружини". Згідно з інформацією на сайті ГО “Національні дружини” – це добровільні об’єднання, створені для забезпечення порядку на вулицях українських міст. Особовий склад організації - колишні учасники бойових дій та патріотична молодь.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вважатиме незаконною діяльність парамілітарних утворень у разі застосування ними сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-