У «Національних дружинах» пояснили, яким законом керуються

У «Національних дружинах» пояснили, яким законом керуються

Укрінформ
Члени громадської організації «Національні дружини» у своїх діях керуються законом про охорону громадського порядку та державного кордону.

Про це заявив прес-секретар ГО «Національні дружини» Ігор Вдовін на прес-конференції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Повноваження такі самі, як у всіх громадян України. Дружинники керуються законом України про охорону громадського порядку та державного кордону. Якщо ми бачимо або виявляємо правопорушника (уявімо ситуацію: хтось обмальовує стіни, рекламує наркотики), ми можемо затримати його, викликати поліцію і передати в руки поліції. Ще ми керуємося статтею 207 КПК, в якій сказано, що українець, який бачить правопорушення, мусить йому перешкодити», - заявив Вдовін.

Читайте також: Прокуратура оголосила підозру патрульним, викритим на систематичних хабарах

Водночас, голова ГО «Національні дружини» Ігор Бобер заявив, що дружинники координують свої дії з правоохоронними органами. «Ми взагалі координуємо... Коли ми бачимо якесь злодіяння, ми обов'язково викликаємо поліцію. Загалом, так», - зазначив Бобер.

Як повідомлялося, політична партія "Національний корпус" у неділю, 28 січня, провела захід, на якому склали присягу понад 500 учасників громадської організації "Національних дружин", які мають, зокрема, здійснювати патрулювання вулиць.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вважатиме незаконною діяльність парамілітарних утворень у разі застосування ними сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-