Генпрокуратура передала всі справи на Злочевського до НАБУ

Генпрокуратура передала всі справи на Злочевського до НАБУ

Укрінформ
Генпрокуратура передала усі кримінальні провадження щодо екс-міністра екології Миколи Злочевського до НАБУ і не причетна до закриття справ стосовно нього.

Про це заявив на брифінгу генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє Укрінформ.

"У грудні 2015-січні 2016 років Генпрокуратура передала всі справи щодо дій навколо бізнесу Злочевського, а також щодо діяльності його як міністра українського уряду, на вимогу Національного антикорупційного бюро", - сказав генпрокурор.

Він нагадав, що у 2017 році Спеціальна антикорупційна прокуратура закрила проти Злочевського одну з кримінальних справ - за фактом зловживання службовим становищем під час видачі Мінекології спецдозволів на користування надрами приватним підприємствам. Водночас інші кримінальні справи досі перебувають у НАБУ.

"Тому, сподіваюся, що хоча б зараз усі ті скунси, які півтора року казали, що Луценко винен у закритті справ проти Злочевського, розберуться і звернуть свою увагу на позитивні моменти у діяльності Генпрокуратури", - заявив Луценко.

У цьому контексті керівник ГПУ нагадав, що Генпрокуратура у 2016 році за матеріалами Державної фіскальної служби відкрила нове провадження за фактом ухиляння від сплати податків однією з підконтрольних Злочевському фірм. За результатом розслідування було повідомлено про підозру бухгалтеру, яка використовувала фіктивні фірми для ухиляння від податків, а пізніше до держбюджету було повернуто 200 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, керівник САП Назар Холодницький заявив журналістам, що рішення щодо закриття кримінального провадження у так званій справі щодо незаконної видачі ліцензій фірмам колишнього міністра екології Миколи Злочевського було ухвалене, оскільки органи слідства не здобули достатньо даних для оголошення підозри і для закінчення провадження.

Читайте також: Злочевський повернувся в Україну - ЗМІ

Закрите Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою кримінальне провадження стосувалось незаконної видачі чиновниками Міністерства екології та природних ресурсів дозволів у 2010-2012 роках на користування надрами компаніям, пов’язаним із Злочевським.

На початку 2017 року Burisma Group заявила про закриття в Україні всіх процесуальних і судових дій щодо президента групи Миколи Злочевського. У ГПУ уточнили, що справу про незаконне збагачення і відмивання коштів закрили 1 листопада 2016 року через відсутність ознак злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-