Агєєв хоче пом'якшити собі покарання за законом про деокупацію

Агєєв хоче пом'якшити собі покарання за законом про деокупацію

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат російського військовослужбовця Віктора Агєєва подав до Апеляційного суду Луганської області скаргу на рішення Новоайдарського райсуду від 18 січня, який засудив його до 10 років позбавлення волі.

Про це захисник Віктор Чевгуз повідомив у коментарі Укрінформу.

"Я подав скаргу до Апеляційного суду Луганської області. Я прошу змінити кваліфікацію статті, яку йому інкримінують, і пом'якшити покарання", - сказав Чевгуз.

Адвокат пояснив, що Агєєву інкримінують ч.1 ст. 258 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання від  8 до 15 років за участь у терористичній організації, а також ч. 1 ст. 263 ККУ - незаконне зберігання зброї. Водночас, за його словами, Верховна Рада, ухвалюючи закон про деокупацію Донбасу, виключила з його тексту термін "визнати ЛНР/ДНР терористичними організаціями".

Читайте також: Справа полоненого росіянина Агєєва: суд перенесли на 13 грудня

Тож, на його думку, Агєєву доцільно інкримінувати ч.1 ст. 260 ККУ, яка передбачає відповідальність від 3 до 5 років за участь у незаконному збройному формуванні.

Як повідомляв Укрінформ, Агєєв у травні 2017 року у складі диверсійної групи був затриманий на підконтрольній українській владі території Новоайдарського району. 

Суд призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. 

Агєєв підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу у Збройних силах РФ.

Водночас Міноборони РФ заявило, що Агєєв служив у ЗС РФ, але в 2016 році звільнився в запас і на службу за контрактом не зараховувався.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-