Суд арештував екс-главу Адміністрації морпортів, застава - 12 мільйонів

Суд арештував екс-главу Адміністрації морпортів, застава - 12 мільйонів

Укрінформ
Солом'янський райсуд Києва призначив запобіжний захід екс-голові АМПУ Андрію Амеліну, затриманому за підозрою у розкраданні коштів ДП "Адміністрація морських портів України", у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в обсязі 12 мільйонів гривень.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського райсуду Києва, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"30 січня 2018 року слідчий суддя Солом’янського районного суду міста Києва частково задоволив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурорами САП, і призначив запобіжний захід затриманому напередодні за підозрою у розкраданні коштів ДП "Адміністрація морських портів України" екс-голові ДП "АМПУ" у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 12 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Крім того, директору ТОВ "Техморгідрострой Миколаїв" суд призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 1 млн 999 тис грн.

У САП поінформували, що обрання запобіжних заходів решті фігурантів, імовірно причетних до розкрадання коштів АМПУ, відбувається 31 січня 2018 року у Солом’янському суді міста Києва.

Як повідомлялося, 29 січня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали сімох осіб, ймовірно причетних до розкрадання коштів ДП "Адміністрація морських портів України" в розмірі 247 млн грн.

Читайте також: Справа на 247 мільйонів: вісім осіб підозрюють у заволодінні майном АМПУ

Прес-служба НАБУ повідомила про висунуту підозру 8 особам - колишнім та чинним посадовцям підприємства. Дії підозрюваних кваліфіковано за ознаками ч.5 ст.191 (заволодіння майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинених організованою групою) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, посадові особи ДП "АМПУ" у змові з приватними особами у 2015-2016 роках реалізували схему з розкрадання коштів при державних закупівлях послуг із днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів. Йдеться про вчинення антиконкурентних дій з метою забезпечення перемоги заздалегідь визначеного учасника конкурсних торгів, а також подальшого завищення вартості виконаних ним робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-