Україна оголосила у розшук Азарова та Арбузова - ГПУ

Україна оголосила у розшук Азарова та Арбузова - ГПУ

Оновлено
Укрінформ
Генпрокуратура повідомила про підозру та оголосила в розшук екс-прем'єр-міністра Миколу Азарова та колишнього главу Національного банку Сергія Арбузова.

Про це генпрокурор Юрій Луценко повідомив на своїй стрінці у Facebook.

"У ході розслідування кримінального провадження відносно злочинної організації Януковича В.Ф. оголошено про підозру та оголошено в розшук: колишнього прем`єр-міністра України Азарова М.Я. за фактом співучасті у незаконному заволодінні видобутим ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта" скрапленим газом в особливо великих розмірах, що заподіяло державі шкоду у розмірі 2,2 млрд грн; колишнього голову Національного банку України Арбузова С.Г. за фактом співучасті у заволодінні грошовими коштами ДАТ "Чорноморнафтогаз" в сумі 3,2 млрд грн при купівлі двох самопідіймальних бурових установок В312 і В319", - поінформував він.

Читайте також: Суд дозволив ГПУ спецрозслідування щодо Арбузова

Генпрокурор також зазначив, що правоохоронці затримали Н. Ігнатченко та А. Фролова, які підозрюються у відмиванні через підконтрольні підприємства-нерезиденти коштів, здобутих членами ОЗУ. "Сьогодні їм обирається запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або застава у розмірі 1 млрд грн", - додав Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-