Суд відкрив провадження за позовом Мосійчука до глави НАБУ

Суд відкрив провадження за позовом Мосійчука до глави НАБУ

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука до директора НАБУ Артема Ситника.

Про це повідомляє прес-служба окружного адміністративного суду міста Києва.

"Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Директора НАБУ Артема Ситника, яка полягає у невиданні наказу щодо необхідності до початку досудового розслідування кримінальних правопорушень за ознаками, передбаченими статтями 3661 та 3682 Кримінальному кодексу України, попереднього встановлення Національним агентством з питань запобігання корупції  фактів порушення антикорупційного законодавства у ході повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Детективи НАБУ проводять обшуки у помічників Мосійчука

Також позивач просить суд зобов’язати директора НАБУ Артема Ситника видати відповідний наказ.

Як повідомлялося, 26 січня народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук повідомив про те, що звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом проти директора НАБУ Артема Ситника у зв'язку з протиправними діями його підлеглих щодо нардепа, його близьких і рідних.

Це вже не перший позов відносно директора НАБУ. Раніше нардеп Борислав Розенблат подав до ОАС м. Києва позов, у якому просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР, без попереднього укладення міжнародного договору, відповідно до закону України "Про міжнародні договори".

Також ОАС відкрив провадження у справі за позовом  Розенблата, у якому він просить суд визнати протиправними дії директора НАБУ щодо розголошення та розповсюдження інформації про громадянина США Пола Манафорта, глави передвиборчого штабу кандидата у президенти США Дональда Трампа, щодо наявності прізвища та підписів Манафорта в "чорній бухгалтерії Партії регіонів" у матеріалах досудового розслідування.  На думку позивача,  це було втручання  у виборчі процеси США у 2016 році та завдало шкоди інтересам України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-