Аваков попередив

Аваков попередив "Національні дружини" про межу, яку не можна переходити

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає незаконною діяльність громадських організацій у разі застосування ними сили.

Про це він заявив журналістам під час брифінгу за результатами розширеного виїзного засідання колегії Державної прикордонної служби, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У державі Україна є лише одна монополія на насильство - це державна монополія. Національна поліція, Національна гвардія, Збройні сили України. Будь-які інші парамілітарні утворення, які намагаються себе позиціонувати, вони не є законними", - сказав він, коментуючи створення "Національніх дружин".

Читайте також: Аваков назвав український прикордонний контроль одним із кращих у світі

Разом із тим, Аваков підкреслив, що не дозволить створення альтернативних або паралельних державним силових організацій.

"... Одні одягають піонерські галстуки, інші одягають камуфляж, треті беруть прапори і називають себе як бажають. Коли вони не переходять межі, то це всього лише громадські рухи. Я, як міністр, не дозволю, щоб були паралельні структури, які намагаються... на вулицях поводити себе як альтернативні парамілітарні утворення", - заявив міністр. Він також додав, що МВС має намір співпрацювати із будь-якими організаціями, що діють у рамках законів.

Як повідомлялося, політична партія "Національний корпус" у неділю, 28 січня, провела захід, де понад 500 учасників громадської організації "Національних дружин", які повинні, зокрема, здійснювати патрулювання вулиць, склали присягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-