Аваков назвав український прикордонний контроль одним із кращих у світі

Аваков назвав український прикордонний контроль одним із кращих у світі

Укрінформ
Компетентність прикордонного контролю в Україні стала однією з найвищих у світі.

Про це заявив у вівторок міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час підсумкової колегії Державної прикордонної служби, інформує Департамент комунікації МВС 

Глава МВС підкреслив, що ДПСУ успішно виконала головні завдання минулого року, пов’язані із запрорвадженням безвізового режиму і біометричного контролю.

«Ви зробили свою справу дуже добре. Інспектори і наші закордонні колеги, які дивилися роботу системи, дали високу оцінку вашій роботі. Це великий успіх. Досить сказати, що Україна увійшла до п’ятірки країн з обробки запитів і контрольних функцій з Інтерполом. Компетентність дій прикордонного контролю, таким чином, у нас стала однією із найвищих у світі», – підкреслив Аваков.

Він наголосив на важливих завданнях, які наразі стоять перед Держприкордонслужбою. 

«Ми повинні бути технологічно оснащені за останнім словом, і будемо це робити. І другий момент – ми повинні бути дуже компетентні», – додав Аваков.

Читайте також: Нацгвардійці посилять охорону держкордону з Румунією

Окремо глава МВС наголосив на необхідності викорінення корупції у лавах прикордонного відомства. Процес очищення відомства від корупціонерів, уточнив міністр, триватиме певний час. 

«Ми повинні пройти цей період очищення та виробити звичку, що тут не місце корупціонерам. Нехай це буде рік або три, але ми повинні поставити відповідні фільтри і поступово рухатися до ідеалу. Тоді і без того високий рівень довіри до прикордонників буде ще вищим», – зазначив Аваков.

 Фото: slovovolyni.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-