Вчителів початкових класів навчать нейропсихології онлайн

Вчителів початкових класів навчать нейропсихології онлайн

Укрінформ
Для вчителів початкової школи, які восени 2018 року набиратимуть перші класи нової української школи, стартував онлайн-курс підвищення кваліфікації з урахуванням нового державного стандарту початкової школи. 

Про це на презентації онлайн-курсу для вчителів перших класів сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Цей курс розроблявся вперше як курс, який має застосовуватися для підвищення кваліфікації вчителів. Зважаючи на обсяг завдання, коли така кількість вчителів повинна пройти навчання у певні обмежені терміни, ми вперше застосовуємо змішане навчання - у вигляді дистанційного курсу, частина - очне навчання", - сказала Гриневич

Міністр нагадала, що згідно з законом про освіту, реформа школи стартує з осені 2018 року і розпочнеться з початкової школи.

Так, за її словами, в перший клас в 2018-2019 навчальному році підуть майже 400 тисяч дітей, а 22 тисячі вчителів початкових класів мають пройти перепідготовку.

"Важливо, щоб вчителі чітко розуміли, в чому полягає реформа освіти, навчилися використовувати нові методики навчання, вчитися навичкам управління класом", - наголосила Гриневич.

Онлайн-курс розрахований на 60 годин і розміщений на платформі онлайн освіти Ed-era. Він складається з 6 модулів, в яких більше 30 лекцій, де є інформація стосовно самої реформи, суті змін в початковій школі, про новий освітній стандарт, нові методики навчання, основи нейропсихології, менеджменту класу. Також є модуль, присвяченій інклюзивній освіті.

"Ми мотивуємо всіх вчителів пройти цей курс, а також очний курс та отримати сертифікат. Ці курси будуть зараховані всім вчителям, які його пройдуть, для атестації", - наголосила Гриневич. 

Також, за словами Гриневич, буде проведено три очні сесії по два, три та п'ять днів відповідно. Таким чином, передбачається 60 годин дистанційного навчання та 60 годин очного навчання. Очні сесії по всій Україні проводитимуться за допомогою мережі тренерів.

Гриневич наголосила, що цей курс буде обов'язковим для всіх вчителів. 

Вчителі, які повністю пройдуть курс та складуть відповідні тести, отримають сертифікат .

Наразі проходить реєстрація на курс. За січень вже зареєструвалися близько 50 тисяч осіб. З 1 лютого буде відкрито доступ до перших двох модулів. Доступ до матеріалів курсу буде цілодобовим, в будь-який час можливо повернення до вже пройденого матеріалу.

Читайте також: Гройсман обіцяє вчителям більшу зарплату вже у січні

Курс безкоштовний, по закінченню видається електронний сертифікат з унікальним номером, який можна роздрукувати.

Курс розроблено Міністерством освіти та науки, платформою онлайн освіти Ed-era та громадською спілка Освіторія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-