У ході роздержавлення реформували вже 158 ЗМІ

У ході роздержавлення реформували вже 158 ЗМІ

Укрінформ
За час реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ перереєстрацію пройшли 158 видань.

Про це заявив у вівторок голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко під час розширеного засідання колегії Держкомтелерадіо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Триває реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ. На мій погляд, у соціальному плані ця реформа йде більш спокійно, ніж реформа державних телерадіокомпаній і створення НСТУ, бо відбувається у два етапи. Реформа друкованих ЗМІ з 1 січня 2016 року, але фактично - з листопада 2016-го. За цей час реформовано 158 видань. Ми зараз очікуємо, що цей показник буде збільшуватися більш динамічно. Реформа розрахована на три роки», - сказав Наливайко.

При цьому голова Держкомтелерадіо звернув увагу й на певні деструктивні моменти, пов'язані з дезінформуванням про перебіг реформи.

«З'являються чутки про те, що можуть бути внесені зміни до закону і реформа буде продовжена на рік-два. Тому редакції видань вирішують відтермінувати підготовку до реформування. Але це дуже небезпечно, бо можна в другій половині цього року вступити в підготовку реформи і не встигнути фізично, бо сама процедура дуже складна. Таким чином, Мінюст буде вимушений відкликати свідоцтва (про реєстрацію) з 1 січня наступного року», - пояснив він.

Водночас у Держкомтелерадіо не виключають і політизування процесу в 2019 році, на який заплановано проведення президентських і парламентських виборів.

Читайте також: Премію Чорновола вручили за журналістську роботу про Ліну Костенко

«Наступний рік є виборчим, тому дехто може захотіти ще в ручному режимі потримати райони чи інші газети і спробувати якимось чином обійти реформування. В цьому теж є небезпека», - зазначив Наливайко.

Як повідомляв Укрінформ, зведений перелік об'єктів реформування на сьогодні включає 690 комунальних та державних друкованих ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-