Україна - серед світових лідерів за темпами

Україна - серед світових лідерів за темпами "старіння" населення

Укрінформ
Україна є і залишатиметься протягом наступних років однією з «найстаріших» країн світу.

Про це заявила начальник Управління у справах людей похилого віку та надання соціальних послуг Оксана Суліма під час зустрічі з делегацією Представництва HelpAge International в Україні, інформує прес-служба Мінсоцполітики

«Загалом старіння населення є світовим процесом. Частка людей похилого віку в структурі населення зростає високими темпами у розвинутих країнах та багатьох країнах, що розвиваються. Україна є і залишатиметься протягом наступних років однією із «найстаріших» країн світу», - зазначила Суліма.

У Мінсоцполітики зазначають, що Україна входить до 30 «найстаріших» країн світу за часткою осіб віком 60 років і старше: у 2015 році вона становила 21,8 %, а частка людей віком 65 років і старше - 15,5 % від загальної чисельності населення.

Згідно з національним демографічним прогнозом, інформує прес-служба, до 2025 року частка осіб віком понад 60 років становитиме 25,0 % загальної кількості населення, віком 65 років і старше - 18,4 %, у 2030 році - понад 26 % і понад 20 %, відповідно.

Читайте також: Найближчі 10 років пенсійний вік не підніматимуть - Рева

Основними викликами, пов'язаними зі старінням у нашій країні, є ті, що стосуються сфери публічних фінансів, функціонування ринку праці, системи охорони здоров'я, розвитку соціальних та освітніх послуг, зазначається у повідомленні.

«Реагуючи на ці виклики, Україна взяла на себе міжнародні зобов'язання, зокрема, щодо імплементації 17 Цілей сталого розвитку на період до 2030 року, прийнятих на Саміті ООН у вересні 2015 року, а також підписання та імплементації Угоди про асоціацію з ЄС», -  інформують у Мінсоцполітики. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-