Злочин Голокосту не сумісний з поняттям цивілізованого суспільства - Порошенко

Злочин Голокосту не сумісний з поняттям цивілізованого суспільства - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вважає, що цинізм і масштаби злочину Голокосту не сумісні з поняттям цивілізованого суспільства.

Про це йдеться у зверненні Президента України до українського народу у зв'язку з Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту, повідомляється на сайті глави держави. 

«Мільйони планомірно знищених осіб єврейського походження, незліченна кількість загублених життів представників інших національностей як елемент побудови «нового світового порядку» - цинізм і масштаби злочину Голокосту, вчиненого імперією абсолютного зла, не сумісні з поняттям цивілізованого суспільства», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Історична пам'ять накладає відповідальність за майбутнє - глава МЗС ФРН

За словами Порошенка, консолідація націй та держав задля досягнення миру й порозуміння є особливо актуальною у контексті протидії сучасним небезпекам та загрозам. Жоден народ, жодна нація не повинні залишатися сам на сам з агресією, тероризмом, іншими проявами ненависті й нетерпимості. Вшановуючи пам'ять про Голокост, інші злочини тоталітарних режимів часів Другої світової війни, маємо розуміти, що нехтування цими простими істинами може спровокувати непоправні наслідки планетарного масштабу.

«Україна разом з усім цивілізованим світом непорушно стоїть за втілення ідеалів людяності, гідності та свободи. Наші спільні зусилля задля досягнення миру й безпеки свідчать про те, що сучасне покоління має реальний шанс уникнути помилок попередніх генерацій. Пам'ятаємо і змінюємо світ на краще», - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-