Поліція торік викрила 143 банди наркодилерів

Поліція торік викрила 143 банди наркодилерів

Укрінформ
Поліція торік викрила 143 наркоугруповання, що займалися збутом наркотиків через Інтернет.

Про це поінформував у п'ятницю начальник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції Андрій Кіхтенко, повідомляє прес-служба МВС.

"Зловмисники використовують сучасні інформаційні технології та здійснюють продаж наркотиків через мережу Інтернет. Нерідко зловмисники об'єднуються в міжнародні наркоугрупування та реалізовують наркотики великими партіями на території кількох держав. Загалом за рік задокументовано 143 угруповання, які розповсюджували наркотики з використанням мережі Інтернет”, - сказав Кіхтенко.

За його словами, за минулий рік поліція вилучила понад 4 тонни наркотичних засобів і психотропних речовин. Вартість вилученого становить щонайменше 130 мільйонів гривень. Також на понад 30 мільйонів гривень вилучено та арештовано майнових активів наркоділків. 

Кіхтенко поінформував, що торік поліція викрила 28 тисяч кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів. Це на 25 відсотків більше, ніж у 2016 році. Відтак, зауважив він, зросла кількість притягнутих до кримінальної відповідальності наркоділків (з 15 тисяч до 22 тисяч осіб).

Читайте також: У Мелітополі вилучили наркотиків на півмільйона гривень

Керівник Департаменту додав, що у минулому році оперативники задокументували 4,4 тисячі злочинів, пов’язаних зі збутом наркотиків. У результаті проведених оперативних заходів затримано 901 наркозбувача. Порівняно з 2016 роком цей показник збільшився у чотири рази.

Крім того, поліцейські задокументували 113 фактів організації підпільних нарколабораторій з виготовлення метамфетаміну та амфетаміну. До кримінальної відповідальності притягнуто 123 злочинця.

За доказовою базою, зібраною оперативниками з протидії наркозлочинності, розпочато 588 кримінальних проваджень щодо утримання осередків для виготовлення та вживання наркозасобів, повідомив Кіхтенко. Під час досудового розслідування цих фактів у 494 справах особам вручено повідомлення про підозру. За вчинення цього виду злочину до відповідальності притягнуто 480 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-