Суд відмовив захисту Саакашвілі у відводі прокурора

Суд відмовив захисту Саакашвілі у відводі прокурора

Укрінформ
Апеляційний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання захисту екс-голови Одеської ОДА, лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі про відвід прокурора Олександра Говорущака.

Таке рішення в суді, що розглядає скаргу на відмову обрати Саакашвілі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, оголосив головуючий суддя Олег Присяжнюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив у заяві захисника про відвід (Говорущака - ред.) відмовити", - сказав Присяжнюк.

Читайте також: Суд взявся за апеляцію на домашній арешт Саакашвілі

Наразі у залі суду присутні кілька народних депутатів, які висловили намір взяти Саакашвілі на поруки. Це - Юрій Дерев'янко, Віталій Купрій, Ігор Луценко та інші.

Водночас охорона вивела із зали суду одного з активістів через неприйнятну поведінку.

Зокрема, після того, як прокурор Говорущак почав виступати на підтримку своєї апеляційної скарги, у залі зчинився галас, деякі зі слухачів скандували: "Ганьба". Один із активістів особливо голосно виступав і не давав говорити прокурору.

Суддя Присяжнюк після того, як активіст підійшов до нього, попросив охорону вивести його з зали.

Як повідомлялося, Саакашвілі, позбавлений українського громадянства у липні 2017 року, був затриманий 5 грудня в Києві у рамках кримінальної справи про сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності.

11 грудня 2017 року Печерський районний суд відпустив Саакашвілі на час розслідування, не обравши йому ніякого запобіжного заходу. Натомість прокуратура просила обрати для Саакашвілі домашній арешт з носінням електронного браслету, тому оскаржила рішення Печерського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-