Пімахова розповіла про обшук: підозру не вручали

Пімахова розповіла про обшук: підозру не вручали

Укрінформ
Перший заступник голови Державної міграційної служби Діна Пімахова стверджує, що співпрацює зі слідством Національного антикорупційного бюро.

Про це вона зазначила у коментарі телеканалу "112-Україна" після закінчення обшуку в її квартирі.

"Я надала доступ до своїх речей. Дуже уважно працівники НАБУ провели обшук. Можу сказати, що ніяких речей як не було, немає так і не може бути, тому що ніяких незаконних дій з мого боку не було. Слідчі дії закінчені. Далі буде проводитися слідство", - сказала Пімахова.

Вона також повідомила, що детективи НАБУ не вручили їй повідомлення про підозру. Водночас її адвокати викликали поліцію для того, щоб задокументувати імена присутніх під час обшуків співробітників Бюро та понятих.

Посадовець вважає слідчі дії НАБУ відносно неї помстою за подану нею заяву до Служби безпеки на Сергія Титенкова, який виявився детективом під прикриттям. "У мене є підстави розцінювати обшук як помсту за написання заяви на Сергія Титенкова", - зазначила Пімахова.

За її словами, поширені у ЗМІ її розмови з агентом НАБУ, під час яких вона називає суми хабарів, велися нею з метою викрити хабарника."Були дії, які я проводила, щоб викрити хабарника. Це нормально. Це все задокументовано СБУ і ГПУ. Відповідно до Кримінального кодексу особа, яка заявила до моменту вчинення злочину, звільняється від кримінальної відповідальності. Тому я можу чітко сказати, що з мого боку порушень закону немає", - вважає вона.

Як повідомлялося, НАБУ у середу, 24 січня, провело слідчі дії  в рамках кримінальної справи у квартирі першого заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової.

29 листопада на сайті ДМСУ з'явилася інформація про затримання агента НАБУ під час спроби дати хабар першому заступнику голови ДМС.

30 листопада НАБУ заявило, що її детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію з викриття корупційної схеми, а СБУ, ведучи прослуховування для Бюро, завербувала Пімахову для тиску на НАБУ.

Читайте також: НАБУ підтверджує обшук у Пімахової, деталі обіцяє згодом

Сама Пімахова провела прес-конференцію і заявила, що особисто звернулася до правоохоронців, бо не знала, що Сергій Титенков – агент НАБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав методи НАБУ неприпустимими, агентів НАБУ такими, що обрані без конкурсу, а техніку, яку вони використовують, незаконною.

У НАБУ натомість заперечують слова Луценка і заявляють, що Генпрокуратура та СБУ свідомо зірвали декілька спецоперацій Бюро під прикриттям.

Фото: з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-