Москаль заперечує МОЗу: На Закарпатті нема жодної вакцини від кору

Москаль заперечує МОЗу: На Закарпатті нема жодної вакцини від кору

Укрінформ
Вакцини від кору, паротиту й краснухи на Закарпатті від МОЗ немає взагалі. Тим часом, кількість випадків захворювань росте щодня – зараз це три сотні людей по області.

Про це повідомляється на офіційному сайті очільника Закарпатської ОДА  Геннадія Москаля.

«Область не отримує вакцину від кору. Протягом минулого року Міністерство охорони здоров’я дало нам менше третини від необхідної кількості вакцини, тому ми змушені були просити її як гуманітарну допомогу в Угорщини. Постійно звертаємося в МОЗ із проханнями виділити Закарпаттю вакцини, а на наші звернення не приходять навіть відписки. І коли я бачу, як керівництво МОЗ говорить по телебаченню, що всі регіони забезпечені вакцинами, то відповідально заявляю – це брехня!» - зазначив він.

Як повідомлялося, наразі в області зареєстровано 299 випадків кору і щодня з'являються нові. 78% хворих – це особи до 17 років, головна причина захворюваності - відсутність щеплення через брак вакцини.

Читайте також: Щеплення від кору: коли треба і не слід робити вакцинацію

Як повідомляв Укрінформ, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, виступаючи у Верховній Раді під час години запитань до уряду, запевнила, що відповідні вакцини у регіонах є. "Невже маємо чекати спалахи інших хвороб, щоб покращити охоплення вакцинацією?" - наголосила вона.

Водночас керівник МОЗ розповіла, що станом на початок цього року у закладах охорони здоров'я в наявності було 516 тисяч доз вакцини проти кору, у квітні очікується поставка ще мільйона доз, а у жовтні - ще мільйона.

При цьому вона підкреслила, що наразі вживаються заходи для поставки додаткової партії вакцини проти кору у найкоротші терміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-