Щеплення від кору: коли треба і не слід робити вакцинацію

Щеплення від кору: коли треба і не слід робити вакцинацію

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я України попередило, що щеплення від кору не роблять, якщо є високий ризик серйозної реакції, та при станах, коли імунна відповідь на введену вакцину не сформується.

Список протипоказань, при яких не варто робити щеплення від кору, МОЗ опублікувало у Facebook.

"За світовими стандартами, легкі застуди з температурою до 38°С не є такими протипоказаннями", - наголосили у міністерстві.

У МОЗ зазначили, що вакцинацію не роблять, якщо є високий ризик серйозної реакції, а також при станах, коли імунна відповідь на введену вакцину не сформується, а це: гостре захворювання, що супроводжується температурою, вищою за 38,5°С; серйозна алергічна реакція (анафілактичний шок) на попередню дозу вакцини чи відома алергічна реакція на один із компонентів вакцини (наприклад, на желатин, неоміцин, курячий білок тощо); захворювання і стани організму, при яких після введення вакцини імунітет може не сформуватися (наприклад, в умовах хіміотерапії в онкологічних хворих; при вживанні великих доз стероїдних гормонів; при вживанні ліків, що пригнічують імунітет; при СНІДі); вагітність.

Читайте також: Супрун пропонує карати за відмову від вакцинації — як у цивілізованому світі

"У разі виникнення тимчасових протипоказань до вакцинації дитина отримує так зване медвідведення від щеплень. Протипоказання на більший термін, ніж два тижні, може визначити тільки імунологічна комісія, що зазвичай збирається в районній лікарні або міській /обласній поліклініці. Потім пропущені за календарем щеплення потрібно надолужити", - повідомили у МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, з початку спалаху захворюваності на кір в Україні померло вісім осіб. В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зазначила, що протягом двох тижнів 2018 року на кір захворіли вже 1285 дорослих і дітей, тоді як протягом усього 2017 року - 4782 особи. Найбільше випадків кору зареєстровано в Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській, Одеській областях та в місті Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-