Прем'єр побажав українцям у День Соборності мирного неба

Прем'єр побажав українцям у День Соборності мирного неба

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітав українців з Днем Соборності та побажав досягнень і мирного неба над головою.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

“Епохальна та довгоочікувана для всього українського народу подія сталася 22 січня 1919 р. – на Софійській площі у м. Києві було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Дві українські держави, що у важкій боротьбі вибороли незалежність від різних імперій, об’єдналися під спільними знаменами. Єдиний український народ оголосив про своє споконвічне бажання жити у власній незалежній і соборній державі”, - відзначив Гройсман.

За його словами, День Соборності України є надзвичайно актуальним і одним з найважливіших пам’ятних днів для країни. Прем'єр підкреслив, що український народ знову зі зброєю в руках змушений відстоювати цілісність та незалежність власної держави. “Усі наші зусилля спрямовані на те, щоб звільнити наших братів і сестер з-під російсько-терористичної окупації. Ми обов’язково повернемо наші окуповані території, адже прагнення українців жити спільно в єдиній державі є непереможним”, - наголосив глава уряду.

Гройсман також зазначив, що протягом останніх років українці рішуче відкинули нав’язані ззовні балачки про те, наскільки відрізняються Львів і Харків, Закарпаття і Донбас, Одеса і Чернігів. “Нині для нас важливо те, що ми є одним народом, який має унікальну та багату культурну спадщину, глибинну історію, спільну мету та чіткі перспективи, і будь-які відмінності між нами лише збагачують нас, а не роз’єднують. Упевнений, що ідея успішної, заможної, справедливої, європейської України робить нас дійсно соборною нацією”, - підкреслив він.

Читайте також: Порошенко вітає з днем Соборності: Ми різні, але нас об'єднують спільні цінності

Прем'єр-міністр побажав українцям у День соборності міцного здоров’я та довголіття, особистих і суспільних досягнень та мирного неба над головою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-