Керівники держави поклали квіти до пам’ятників Шевченку і Грушевському

Керівники держави поклали квіти до пам’ятників Шевченку і Грушевському

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку в Києві з нагоди Дня Соборності України.

Участь у церемонії покладання квітів також узяли Голова Верховної Ради Андрій Парубій, міністри, представники столичної влади та інші посадовці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після цього президентське подружжя разом з іншими високопосадовцями вшанують пам’ять та покладуть букети квітів до пам’ятника українському державному та громадсько-політичному діячеві, голові Центральної ради Української Народної Республіки Михайлу Грушевському.

За даними прес-служби глави держави, о 12 годині Порошенко візьме участь в урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки. Захід відбудеться в Українському домі в Києві.

Читайте також: Порошенко вітає з днем Соборності: Ми різні, але нас об'єднують спільні цінності

Як повідомлялося, Україна 22 січня святкує День Соборності. Сто років тому, 22 січня 1918 року, IV Універсалом Центральної Ради було проголошено незалежність Української Народної Республіки. Роком пізніше, 22 січня 1919-го, у Києві на Софійській площі був оприлюднений Універсал Директорії Української Народної Республіки, так званий Акт Злуки про об'єднання українських земель в єдину Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-