Порошенко доручив надати допомогу сім’ям загиблих у Кабулі українців

Порошенко доручив надати допомогу сім’ям загиблих у Кабулі українців

Укрінформ
Унаслідок нападу терористів на готель Intercontinental у Кабулі загинули громадяни України, співробітники української авіакомпанії.

Про це повідомив Президент Петро Порошенко у Facebook.

"Шокований трагічною звісткою з Афганістану. Внаслідок терористичного нападу на готель у Кабулі загинули громадяни України, співробітники української авіакомпанії. Висловлюю найщиріші співчуття родинам усіх загиблих", - написав він.

Глава держави повідомив, що за його дорученням МЗС терміново направляє до Кабула українського консула з Душанбе з метою проведення відповідних консульських дій. Крім того, встановлено контакт з американськими консульськими співробітниками, які перебувають на місці теракту в Афганістані.

"Доручив Кабміну надати всю необхідну допомогу для сімей українських громадян, які загинули в Афганістані", - додав Президент.

Читайте також: Клімкін доповів Порошенку про шістьох загиблих українців у Кабулі

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що доповів Президентові про загибель шістьох громадян України унаслідок нападу бойовиків на готель у Кабулі.

При цьому ВВС з посиланням на поліцію Кабула поінформувала про те, що серед загиблих унаслідок теракту упізнано дев'ятьох громадян України.

Перед цим представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що внаслідок нападу терористів на готель Intercontinental у Кабулі загинув громадянин України. За попередньою інформацією, він працював у місцевій авіакомпанії.

Згодом МЗС поширило повідомлення про те, що внаслідок терористичної атаки у Кабулі загинуло декілька громадян України. Деталі обіцяли повідомити 22 січня зранку.

Напад на готель Intercontinental було скоєно 20 січня приблизно о 21:30 за місцевим часом. Поліція ліквідувала чотирьох нападників.

Тим часом афганське видання Tolo News із посиланням на джерела в силових структурах повідомило про 43 загиблих унаслідок теракту.

Під час спецоперації з готелю евакуювали 153 особи, в тому числі 41 іноземця.

Відповідальність за напад узяло на себе угруповання «Талібан».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-