Клімкін доповів Порошенку про шістьох загиблих українців у Кабулі

Клімкін доповів Порошенку про шістьох загиблих українців у Кабулі

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін доповів Президентові Петру Порошенку про загибель шістьох громадян України унаслідок нападу бойовиків на готель у Кабулі.

Про це він повідомив у Twitter.

"Доповів Президенту про загибель 6 громадян України внаслідок нападу на готель в Кабулі. Працюємо з правоохоронними органами Афганістану, щоб з’ясувати обставини цього терористичного акту", - написав глава МЗС.

Раніше ВВС повідомила з посиланням на поліцію Кабула, що серед 14 загиблих унаслідок нападу бойовиків на готель Intercontinental у Кабулі іноземців було дев'ятеро громадян України. Національність іще двох осіб не ідентифіковано.

Перед цим представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що внаслідок нападу терористів на готель Intercontinental у Кабулі загинув громадянин України. За попередньою інформацією, він працював у місцевій авіакомпанії.

Згодом МЗС поширило повідомлення про те, що внаслідок терористичної атаки у Кабулі загинуло декілька громадян України. Деталі обіцяли повідомити 22 січня зранку.

Напад на готель Intercontinental було скоєно 20 січня приблизно о 21:30 за місцевим часом. Поліція ліквідувала чотирьох нападників.

Тим часом афганське видання Tolo News із посиланням на джерела в силових структурах повідомило про 43 загиблих унаслідок теракту.

Під час спецоперації з готелю евакуювали 153 особи, в тому числі 41 іноземця.

Відповідальність за напад узяло на себе угруповання «Талібан».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-