Теракт у Кабулі: інформацію про загиблих українців МЗС обіцяє у понеділок

Теракт у Кабулі: інформацію про загиблих українців МЗС обіцяє у понеділок

Укрінформ
Унаслідок вчорашнього терористичного нападу на готель Intercontinental у столиці Афганістану Кабулі загинули громадяни України.

Про це повідомляється у неділю на сайті Міністерства закордонних справ України.

"За останньою інформацією, що надходить до МЗС України, внаслідок вчорашнього терористичного нападу на готель у Кабулі загинули громадяни України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністр закордонних справ Павло Клімкін засудив цей жахливий терористичний акт і висловив співчуття родинам загиблих.

Повідомляється також, що консул України в Таджикистані негайно вилітає до Кабула. "Тим часом встановлено контакти з консульськими співробітниками акредитованих в Афганістані дипломатичних представництв дружніх до нас держав, які вже зараз надають допомогу", - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Детальнішу інформацію МЗС обіцяє повідомити у понеділок зранку.

Читайте також: Серед жертв пожежі у празькому готелі громадян України немає - посол

Раніше в неділю представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що в Кабулі внаслідок нападу терористів на готель Intercontinental загинув громадянин України. За даними Кирилича, загиблий українець, за попередньою інформацією, працював у місцевій авіакомпанії. Крім загиблого українця, у готелі перебувало ще кілька наших співгромадян. 

Згодом міністр закордонних справ Павло Клімкін поінформував, що українців серед загиблих внаслідок нападу терористів на готель Intercontinental у Кабулі може бути більше.

Як повідомляв Укрінформ, напад на готель Intercontinental Кабулі було скоєно 20 січня приблизно о 21:30 за місцевим часом. За інформацією міністерства внутрішніх справ країни, внаслідок нападу загинули шестеро цивільних, в тому числі одна іноземка. Поранення отримали семеро людей, серед яких щонайменше троє військових. Під час операції було вбито чотирьох нападників. Під час спецоперації з готелю евакуювали 153 особи, в тому числі 41 іноземця. 

Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за напад.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-