Тука розповів про «гарячу лінію» для звільнених з полону заручників�

Тука розповів про «гарячу лінію» для звільнених з полону заручників

Укрінформ
При Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій запрацювала «гаряча лінія», на яку можуть звертатися всі звільнені з полону бойовиків українці.

Про це повідомив на брифінгу в Укрінформі заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

«Запрацювала «гаряча лінія», на яку можуть звертатись всі звільнені - 0-800-309-110. На лінії працюватиме фаховий юрист, який буде супроводжувати дії всіх без винятку заручників під час набуття ними всіх прав українських громадян, у тому числі отримання всіх необхідних документів», - сказав Тука.

У цьому контексті він підкреслив, що серед 42 осіб, які є цивільними і які були звільнені з полону 27 грудня 2017 року, 28 є мешканцями не контрольованих Україною територій, 12 з них не мають при собі жодних документів і тому однією з найперших проблем наразі є паспортизація.

Читайте також: У Раду прийшли 10 звільнених із ОРДЛО українських полонених

«Ми вже знайшли порозуміння з Державною міграційною службою і будемо працювати в цьому напрямку, щоб всім були надані українські паспорти загального зразка», - сказав Тука.

Наразі в медичних закладах Києва перебуває 47 осіб, які були звільнені 27 грудня і ще потребують медичної допомоги, повідомили на прес-конференції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-